Italienska dagen i Skokloster

Italienska dagen i Skokloster

Publicerad

Helt och hållet traditionsenligt samlades älskare av italienska fordon i Skokloster den 1 maj.

Det såg inte så munternt ut på morgonen. Bara tre grader varmt och en jämnmulen himmel. Men vart efter timmarna gick kom det fler och fler fordon och de stora gräsfältet vid Skokloster värdshus fylldes med Alfa Romeo, Fiat, Ferrari, Lamborghini, DeTomaso och Lancia. På grusparkeringarna trängdes italienska hojar i hundratal.

Och precis som vanligt var det sådär lagom välorganiserat och givetvis gratis. Alfa- och Lancia-klubbarna såg till att parkeringsraderna blev raka men i övrigt handlar det mest om att komma dit, ställa upp sitt fordon och sen gå runt och träffa bekanta och titta på allt det fantastiska.

I år kryddades tillställningen av helikopteruppstigningar och loppis. Det var värdshuset nya ägare som sålde ut utrangerade lager av porslin, köksutrustning och glas. Enligt uppgift är arrendet för motormuseet uppsagt till om några år så vi får nog anledning att återkomma om samlingarnas vidare öden.

On
Off

0 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842