Italienska dagen i Skokloster

Det såg inte så munternt ut på morgonen. Bara tre grader varmt och en jämnmulen himmel. Men vart efter timmarna gick kom det fler och fler fordon och de stora gräsfältet vid Skokloster värdshus fylldes med Alfa Romeo, Fiat, Ferrari, Lamborghini, DeTomaso och Lancia. På grusparkeringarna trängdes italienska hojar i hundratal.

Och precis som vanligt var det sådär lagom välorganiserat och givetvis gratis. Alfa- och Lancia-klubbarna såg till att parkeringsraderna blev raka men i övrigt handlar det mest om att komma dit, ställa upp sitt fordon och sen gå runt och träffa bekanta och titta på allt det fantastiska.

I år kryddades tillställningen av helikopteruppstigningar och loppis. Det var värdshuset nya ägare som sålde ut utrangerade lager av porslin, köksutrustning och glas. Enligt uppgift är arrendet för motormuseet uppsagt till om några år så vi får nog anledning att återkomma om samlingarnas vidare öden.

Italienska dagen i Skokloster Italienska dagen i Skokloster Italienska dagen i Skokloster

Italienska dagen i Skokloster Italienska dagen i Skokloster Italienska dagen i Skokloster Italienska dagen i Skokloster Italienska dagen i Skokloster Italienska dagen i Skokloster Italienska dagen i Skokloster Italienska dagen i Skokloster

Rulla till toppen