Små Fordarna är lustiga att se

Små Fordarna är lustiga att se

Publicerad

Från Thames till FK till Transit. Ford har lång tradition av små skåp.

Redan de gamla grekerna, eller i alla fall gamle Henry Ford, insåg att folk behöver klara små, enkla transporter. Alltså fanns T-Forden som buss och lastbil.

Fords, och andras, små kommersiella fordon levde ett hårt liv bland hantverkare och speditörer. Uttjänta och oälskade hamnade de oftast på skroten efter att ha gjort sitt.

Därför är det extra roligt när de dyker upp på en träff eller ett rally. Och vem av oss skulle inte vilja glida omkring i Äggbolagets eller Monarks Transit?

Den moderna (nåja) Transiten debuterade 1965. Med kodnamnet ”Redcap” skulle den ersätta engelska Ford Thames 400 E och tyska Ford Transit. Undrar när vi på Classic Motor törs ha ett reportage på ”nya” Ford Transit?

Av: Thomas Sjölund Bilder från Ford

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Får jag montera sidvagn?

3 kommentarer

mekgoran: jb 128 borde vara den perfekta hojen för sidovagn, bra vrid, urstark ,m.m.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842