Lambretta på Gotland

Lambretta på Gotland

Publicerad

”Sommar’n dör, de e därför jag e lessen ikvell”. Så sjöng John Holm, jag tror det var 1976, och för mig har den blivit sången som bäst ackompanjerar sommarens uttåg. Men än är det för tidigt att sörja frånfället.

Ändå tänker jag tillbaka på semesterresan till Gotland i somras. Hustrun och de tre sönerna i bilen och jag därefter på min gröna Lambretta från 1957. Sammanlagt blev det 53 mil på den tripp som började med de sex milen från Nacka ner till Nynäshamn. Allmänt kringflackande på smala, kurviga Gotlandsvägar blandades med målmedvetna utflykter. Som de fyra milen till Slite och bilutställningen där i mitten av juli.

Allra roligast var utflykten med några medlemmar ur Visby Vespa Club. Samling hos Tobbe och Mia Stuhre och till sist var vi fyra scootrar, men sex personer, som gav oss iväg på en tur runt Östergarnslandet. Via Sysne sökte vi oss upp mot Herrvik alldeles längs havet, middag på restaurangen i hamnen och sedan en jakt på ett nedlagt fältsjukhus. Sol hela vägen och lagom varmt. Undra på att bilderna här nedan värmer.

Av: Text & foto: Thomas Sjölund

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Honda 650 som inte går på startmotorn

2 kommentarer

Jim Lundberg: Kul att du fick till det!

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842