Sju modeller recenserade

Av: Björn Meyer

Sju modeller recenserade
Från Norev kommer den här svarta skönheten, en Lancia Appia 1957. Bilen är en riktig liten läckerbit, fast det mesta av det berömmet kanske landar på Lancias formgivare … Trots att modellen kostar strax under 400 kronor, och alltså hör till den enklare ligan, är modellen trevlig. Största minuset är den tråkiga bottenplattan.
Sju modeller recenserade
Coupé- och kombiversionen av Borgwards Isabella kommer även de från franska Norev. Priset är cirka 395 kronor. Modellerna är lätta, enkla men ger bra känsla för pengarna. I de minsta detaljerna saknas den hundraprocentiga finishen och bilarna har små lackmissar.
Sju modeller recenserade
En Saab 95GL av 1978 års modell har firma Rob Eddie byggt och lackat i originalfärgen Cinnoberröd. Tillverkningen är begränsad till 400 exemplar. Modellen känns gedigen och har i stort goda proportioner men fronten hade mått bra av en aning större noggrannhet. Och lutar inte framrutan lite väl mycket? Pris: cirka 950 kronor.
Sju modeller recenserade
Först kan man tro att Ixo har rört till det med modellen av en Dodge Dart 270, för de påstår att det är en 1970 års modell, men det ser ut som en sextiofemma de skalat ned. Efter lite efterforskning visar det sig att de utgått från en spansk bil. Det var nämligen så att den spanska firman Barreiros licenstillverkade Chryslers under flera år därav det ålderdomliga utseendet på en bil från 1970. Den mystiska texten på huven är just det spanska firmanamnet. Cirkapris: 325 kronor.
Sju modeller recenserade
Två gånger VW. Den blå och vita bussen kommer från Minichamps och har byggts i 2 016 ex. För 350 kronor är den trevligare än Replicars camperbuss byggd i 999 ex till ett pris av 425 kronor styck. Detaljarbetet är helt enkelt sämre. Kul med fuskgardiner och reservhjulsskyddet dock.
Sju modeller recenserade
Dragbilen från tyska NZG är en Scania-Vabis L60 från året 1953. Priset är cirka 625 kronor vilket man får Die pure Kraft des Nordenssom tillverkaren själv skriver på kartongen. Modellen är mycket läcker med god kvalitet, förutom möjligen fram- och bakljus som kunde vara mer noggrant och verklighetstroget utförda. ”Träet” på ramen bakom hytten känns plastig (vilket har en naturlig förklaring …), det hade givetvis varit pluspoäng om det hade varit riktigt trä. Men då kryper sannolikt priset upp några steg.
Sju modeller recenserade
Såklart franska Norev gör ett bra jobb med en fransk bilikon! Modellbilstillverkarens Citroën DS 23 i lyxiga Pallasutförandet känns verkligen rätt. Proportioner och linjer stämmer så kritiken begränsar sig små-saker som någon liten detaljmiss och väl grovkornig guldmetalliclack. Priset är cirka 400 kronor.
Sju modeller recenserade Sju modeller recenserade Sju modeller recenserade

Sju modeller recenserade Sju modeller recenserade Sju modeller recenserade Sju modeller recenserade

Rulla till toppen