Sju modeller recenserade

Recensionsmodellerna kommer från
SO-Models 044-81080 och
1:43 Modellbilar 08-612 47 76.
Observera att vissamodeller kan vara slutsålda eller utgångna.

Av: Björn Meyer

Sju modeller recenserade
Lamborghinis spjut Espada byggs i 3 024 exemplar av Minichamps. Förlagan är en sjuttia, lackad i Argento Luna. Som vanligt är detaljerna noggranna och kvalitetskänslan är god men lite mer tyngd hade inte varit fel. Men det märks ju förstås inte när modellen står i finhyllan. Priset är cirka 360 kronor.
Sju modeller recenserade
Neos Volvo 360 GLT ser vid första anblick fin ut, med goda proportioner. Men vid detaljgranskning så träder bristerna fram: Plastkarossen är slarvigt gjuten (dålig form troligen), särskilt över hjulhusen, ett däck är tillplattat, ett hjul är snedmonterat och passformen på grillen lämnar en del att önska. Modellen känns simpel men det gör tyvärr inte priset på strax under femhundringen.
Sju modeller recenserade
Abrex Skoda Superb av 1938 års modell är i lättaste laget men bortsett från det riktigt välgjord med goda detaljer. Framlyktorna ser ovanligt bra ut. Några små missar som målningen av baklyktorna och de sjaskiga vita däcksidorna drar ner intrycket en aning. Priset ligger strax under 400 kronor.
Sju modeller recenserade
Skoda Popular, som sportmodell med tillägget Monte Carlonår inte upp till Superbklass. Popularen är överlag enklare och lättare. Modellen är inte dålig men priset, cirka 400 kronor, känns i överkant jämfört med Abrex finare modeller för samma pris.
Sju modeller recenserade
Tjeckiska Abrex har en serie Skodor: 120 L-modellen är lätt och plastig men ändå ganska väl utförd givet den ambitionsnivå som valts. Den är inte upphetsande men å andra sidan inget att hetsa upp sig över. Cirkapriset är 250 kronor.
Sju modeller recenserade
Det tål tydligen att sägas igen: när franska Norev gör modeller av franska bilar så höjer de sig från sin vanliga standard. Simca Aronden är väldigt trevlig om än inte lika detaljrik som en Minichamps. Men det här är ändå en vill ha-modell. Tyvärr har framlyktorna monterats snett i förhållande till de ingjutna ränderna i lyktglaset. Det syns tydligt och ser lite tokigt ut. För strax under 400 kronor hamnar en Simca i modellsamlingen.
Sju modeller recenserade
Ytterligare en superbil byggd av Minichamps är Maserati Bora. Den Giallo-färgade sjuttiotvåan har mer gedigen känsla än Lamborghinin men tyvärr är den sämre i vissa detaljer: Sidolisten känns klumpig och lackskarven mellan silverfältet och det gula fältet imponerar inte. Trots de missarna en fin modell, för cirka 360 kronor.
Sju modeller recenserade Sju modeller recenserade Sju modeller recenserade

Sju modeller recenserade Sju modeller recenserade Sju modeller recenserade Sju modeller recenserade

Rulla till toppen