Modellbilar recenserade

Recensionsmodellerna kommer från
SO-Models 044-81080 och
1:43 Modellbilar 08-612 47 76.
Observera att vissamodeller kan vara slutsålda eller utgångna.

Av: Björn Meyer

Modellbilar recenserade
Det sena sjuttiotalets bilar är snart uppe i trettioårsåldern, till exempel Audi 100 GL, här kombimodellen Avant från 1979. Minichamps modell är genomgående bra med få egentliga missar. Företaget uppger att de bygger modellen i 2 016 exemplar. En sådan går lös på 370 kronor.
Modellbilar recenserade
Från lågprismärket EG kommer en Austin Healey 3000 av 1964 års modell. Men inte mycket känns rätt. Lackskarvarna är slarviga, fram- och bakljus är dåligt utförda, grillen imponerar inte och så ekerfälgarna känns alldeles för stora. Något som väger upp den beska kritiken? Tja, den blir din för under två hundra kronor.
Modellbilar recenserade
Austin Somerset 1953 som Factory Speciali cabrioletutförande finns i Brooklins Lansdowneserie. Modellen är avgjort charmig med fin gjutning men tyvärr en ganska oinspirerad inredning.Grill och lyktor imponerar inte. På vårt exemplar var grillen något snett monterad. Huvkråkan (som köparen får montera själv) satt inte på bilen vid fototillfället. Sex hundra modeller finns byggda. Priset är 750 kronor.
Modellbilar recenserade
Välkända brittiska sportvagnen MGB som modell från EG är inget att skriva hem om & Fronten är för platt, huven sluttar väl kraftigt och lyktorna, både bak o fram, håller inte måttet. Fälgarna&? Nej, jag avstår kommentar. Pris: Knappt 200 kronor.
Modellbilar recenserade
Lackerad i Chesapeake bluemetallic presenterar Brookline en Pontiac Chieftain 860 av 1956 års modell. Karossgjutningen är väl utförd men blankdetaljerna är i klumpigaste laget. På minuslistan ryms tyvärr även bakljusen och metalliclacken som är väl grovkornig. På det stora hela dock fin känsla. Pris: 750 kronor.
Modellbilar recenserade
Flera varianter av Volkswagens klassiska skåpbil har presenterats här på modellsidan. Nu är det dags igen. Den här gången är det Minichamps som släpper en sextiosexa i 1 008 exmplar, lackerad och dekorerad som firmabil för Schenker. Priset ligger strax under femhundringen och för det får man en toppmodell som är välgjord in i minsta detalj.
Modellbilar recenserade
I Brooklins Rob Eddie-serie finns nu en Volvodroska från 1950, en PV831. Gjutningen är mycket snygg och modellen har tung, skön känsla och fin lack. Krom- och blankdetaljerna är välgjorda. Synd på Volvobokstäverna i nosen som inte har blänk i sig utan är svärtade som karossen. Priset är cirka 950 kronor.
Modellbilar recenserade Modellbilar recenserade Modellbilar recenserade

Modellbilar recenserade Modellbilar recenserade Modellbilar recenserade Modellbilar recenserade

Rulla till toppen