Sju nya modeller recenserade

Recensionsmodellerna kommer från SO-Models 044-81080 och 1:43 Modellbilar 08-612 47 76. Observera att vissa modeller kan vara slutsålda eller utgångna.

Av: Björn Meyer

Sju nya modeller recenserade
Achtung! Här kommer tyska polisen, i 1 344 exemplar à 450 kronor styck. Minichamps modell av en VW 1303 från 1972 i polisutförande har bra karossform, förutom skärmkanterna, som är ojämna. Detaljarbetet håller godkänd klass men det gör tyvärr inte lackjobbet: där finns många oskarpa kanter och kladdiga detaljer. Och så var det blinkerslamporna fram: inte hade väl de hittat ned till stötfångaren redan 1972?
Sju nya modeller recenserade
En klassiker i Rob Eddie-serien är PV 445:an från 1957. Formen är god men takräcket känns lite grovhugget. Färgerna känns trogna originalet men skarven mellan de båda kulören hade kunnat gjorts snyggare. Cirkapriset är 950 kronor.
Sju nya modeller recenserade
Racingstuk är det som gäller för Lansdownes Sunbeam Alpine 1964. Endast 350 bilar byggs och kostar 750 kronor styck. Modellen är tuff men bjuder inte på något extra i detalj- eller finishväg. Ändock godkänd.
Sju nya modeller recenserade
Brooklins serie med polisbilar har berikats med en Ford Mainline och en Pontiac Chieftan från 1956. Svart och vitt är klassiska polisfärger, där den svarta är snygg men de vita fälten är inte så väl utfört, vid detaljgranskning. Framljusen är tveksamma och en liten målningsmiss på ena bakljuset märktes på Forden. Men ändå, en läcker bil med tuffa detaljer. Pris cirka 750 kronor per bil.
Sju nya modeller recenserade
Norev tar i lite extra med en Renault, entonslastbil: Den är urläcker med gedigen känsla, fina detaljer och påkostad lack. Några slarviga lackmissar stör lite men det går att absolut att ha överseende med dem med tanke på modellens övriga förtjänster. Till modellen hör också en jobbarklädd man som skjuter en ¿pirra¿. Närmare en femhundring kostar det att bli ägare till modellen.
Sju nya modeller recenserade
Ramblerkombin från 1957 heter Cross country station wagon och är lackad i Glacier blue och Lagoon blue. Läckert. Pluspoäng för lacken, och de gedigna fina detaljerna. Dock är lasträcket väl grovt utfört. Framlyktorna har fått sig en tryckare men överlag får Rambler gott betyg. Pris cirka 750 kronor.
Sju nya modeller recenserade
Enda anmärkningen mot Minichamps Opel Kapitän är att den känns lite lätt – men det är ju också en anmärkning som inte väger så tungt. För övrigt är den snygg och har bra detaljer. Kvaliteten på lack och montering är mycket god. Det tyska modellföretaget bygger 1 008 exemplar och ett blir ditt för cirka 360 kronor.
Sju nya modeller recenserade Sju nya modeller recenserade Sju nya modeller recenserade

Sju nya modeller recenserade Sju nya modeller recenserade Sju nya modeller recenserade Sju nya modeller recenserade

Rulla till toppen