Världens vackraste bilar

Världens vackraste bilar

Publicerad

Årets upplaga av Villa d´Este var som vanligt en samling bilhistoriska godbitar nästan utan motstycke.

Antalet är kanske inte imponerande men kvaliteten på de ungefär 50 klassiska bilarna är av en annan värld. I år hade huvudsponsorn BMW utnyttjat tillfället till att hylla sin egen M1 som fyller 30 år. Att plocka ut höjdpunkter är svårt nog - att välja ut en vinnare är nästan omöjligt. Men juryn lyckades samla sig kring en bil: Jack Crouls Ferrari 166 Mille Miglia Touring Berlinetta 1949. Den vann det legendariska landsvägsloppet 1950 och nu var den tillbaka i Italien. Först i skönhetstävlingen vid Como-sjön och i maj var den åter i loppet från Brescia till Rom och tillbaka. En annan imponerande Ferrari som hade tagits över från USA var Brian Ross 410 Racer från 1956. Den knallgula vagnen, som är av ett speciellt intresse för oss svenskar, syns högst upp på sidan. Den köptes nämligen ny av Sture Nottorp som använde den i Kristianstad samma år. Han hade också planer på att delta i Mille Miglia 1957 - men kom aldrig till start eftersom bilen inte blev klar i tid efter en reparation hos Ferrari. Drygt 50 år senare är den en pärla.

Av: Ivar Engerud

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Röd kulör till Mustang Cross

1 kommentar

Rolle: Hej! Om du har ett färgprov så kan du gå till en billackerare så "skjuter" han färgen med ett instrument som tar fram färgkoden ;-) //Rolle

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

  • Classic Motor 2018-09

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842