Jumbohyllning

Jumbohyllning

Publicerad

I måttligt torrt väder lyckades Tonup Club Stockholm genomföra sin första utgåva av Applebee Trophy på Barkaby flygfält 14:e juni.

Understundom hällde regnet ned men mellan skurarna for de engelska hojarna iväg längs asfaltrakan i vad som närmast kan betecknas som dragracing. Folk hade rest långväga ifrån för att delta i detta nya arrangemang och från Sundsvall kom Peter Jonsson på en BSA Lightning 1968. Han lyckades också knipa förstaplatsen efter flera hårda körningar med bakhjulsspinn i det våta väglaget. -Jag tror det även låg bensin på asfalten i starten för jag spann alldeles för mycket. Andraplatsen gick till Christer Olsson på en 1000-kubiks Moto Guzzi från 1979 och trea kom Karl-Alfred Popeye Nilsson med sin Triumph Bonneville 1978. Trots det våta underlaget skedde inga incidenter även om många sladdade betänkligt i starten. Det var trots mest på kul som Tonup Club arrangerade hastighetstävlingen tillägnad den engelska föraren FW Applebee, som lär ha kommit sist i alla tävlingar på Isle of Man han ställde upp i! Det viktigaste är inte att vinna utan delta...

Av: Mats Olofsson

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Byta tänddelar på Crescent Raket – allt eller delvis?

12 kommentarer

Matte: Hej Jim. 1. Är det "tändningstidpunkten" som är det mått på spetsarna när svänghjulet står i läge "M"? Eller är det nått annat? 2. Om moppen går och jag tycker att den går fint,...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2018-08

  • Classic Motor 2018-07

  • Classic Motor 2018-06

  • Classic Motor - Turist på väg

  • Classic Motor 2018-05

  • Classic Motor 2018-04

  • Classic Motor 2018-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842