Jaguarklubbens ekonomirally

Precis som namnet antyder handlar det om att köpa en billig Jaguar i England – maxpriset är satt till 1 200 pund men man rekommenderar deltagarna i tävlingen att hålla sig runt 800 pund. Det låter kanske lite, men det går att hitta skapliga Jaguarer för de summorna i England.

Bilen ska naturligtvis vara laglig att köra på allmänna vägar och starten går den 20 juli. Därefter ska deltagarna ta sig till Båstad Classic Motor via Frankrike, Belgien, Nederländerna, Tyskland och Danmark och gå i mål den 24 juli, samt under tiden utföra en del tävlingsmoment.

Vid målgången sammanställs poängen som ekipagen har samlat in eller förlorat under resans gång, exempelvis ger reparationer minuspoäng medan låg bränsleförbrukning ger pluspoäng.

Tävlingsledningen består av kvartetten Sven Eklund, Peter Hällström, Pontus Larborn och Mattias Skarelius. De har tillsammans utarbetat ett reglemente för tävlingen. -Vi ser tävlingen som en riktigt kul grej och redan efter ett par dagar var deltagarlistan fulltecknad. Eftersom det är första gången vi kör har vi begränsat den till 10 ekipage, säger Sven Eklund.

Stolleprov eller genial tävlingsform – det får läsaren avgöra själv. Det låter i alla fall som om tävlingen blir en upplevelse av rang för deltagarna.

Läs mer om tävlingen här.

Rulla till toppen