Äntligen, nya modeller ute!

Äntligen, nya modeller ute!
I Ixos Museumserie finns en Tatra 77 av 1934 års modell – en mycket läcker bil förvandlad till en helt okej modell. Betyget är godkänt men den hade kunnat vara saltare ändå, lite av originalets utstrålning har gått förlorad. Cirkapris: 425 kronor.
Äntligen, nya modeller ute!
I Lansdowneserien hos Brooklin finns den här Humber Super Snipen. Förlagan är en Mk III från 1949/1950. Tyvärr känns bygget lite oengagerat, vissa detaljer sitter snett och man saknar detaljer. För 750 kronor skulle det kunna vara lite bättre – firman visar ju med andra modeller att de kan.
Äntligen, nya modeller ute!
Ronnie Peterson gästspelade i BMW 320i 1977, en grupp 5-bil. Minichamps saluför en modell av bilen som känns välgjord. Frågan är bara om de något kantstötta fälgkanterna vittnar om hårda racedueller eller om modelltillverkaren slarvat …? Priset ligger en bit över fem hundra.
Äntligen, nya modeller ute!
I Svenska rallyt 1972 körde Stig Blomqvist och Arne Hertz Saab 96. Den tuffa modellen från Ixo finns fortfarande att köpa. Modelltillverkaren har slarvat lite med Saabens former men på det stora hela är det en trevlig bil. Att det istället för ”Spola Kröken” istället står ”Spola Kroken” är egentligen bara humor. Cirkapris: 300 kronor.
Äntligen, nya modeller ute!
Rob Eddies avdelning hos Brooklin bjuder på svenska bilar. Det här tillskottet av Volvo PV52 som dubbelhyttspickup är kul! Modellerna finns i fyra varianter med lack och dekaler från Ericsson, BP, Esso och samarbetet mellan Nynäs och IC. Gjutningen är snygg liksom kromdetaljerna. Extra kul är att flaken fått lite olika last såsom trälårar, dunkar eller kapell. Allvarligaste anmärkningen är passningen mellan fälgar och navkapslar, där glipar det rejält. Men bra betyg ändå! 200 modeller av varje har byggts, till ett pris om 945 kronor styck.

Recensionsmodellerna kommer från SO-Models 044-81080 och 1:43 Modellbilar 08-612 47 76. Observera att vissa modeller kan vara slutsålda eller utgångna.

Av: Björn Meyer

Äntligen, nya modeller ute! Äntligen, nya modeller ute! Äntligen, nya modeller ute!

Äntligen, nya modeller ute! Äntligen, nya modeller ute!

Rulla till toppen