Klassiska dragsters visas upp

Race Retro hålls i år den 13 till 15 mars vid Stoneleigh Park, Coventry, England. Naturligtvis blir det en hel den körning med gamla banracingbilar, men om ni besöker evenemanget så ta gärna en titt på dragstrippen.

Gina ”Hot Rot” Rumble och Scottie ”Dog” Durrant från GAS Racing kommer att vara där med sin dragster Tiki Munki. Den är byggd på en Austin Ruby med Ford 1954 framvagn och drivkällan är en tvåliters Ford Pintomotor med Weber 38DGAS förgasare, tillsammans med en femväxlad låda och en Sherpa 200 bakaxel. Bästa tid på strippen är hittills 13,5 sekunder och en slutfart på 156 kilometer i timmen.

Tiki Munki är också ett levande bevis på att en dragster inte behöver kosta skjortan. Delarna till bygget kostade mindre än 10 000 kronor, och då ingick trailern också.

C&C Nostalgia Drag Racing Team firar sitt 15:e år i dragracing och de kommer att köra med sin Backdraft.

Dragstern byggdes redan 1969 och kallades då Malibu Express, och kördes under namnet Pink Panther mellan åren 1972 och 1974.

Drivkällan är en metanolmatad smllblocks Chevroletmotor på 377 kubiktum. Bästa tid hittills är 8.747 sekunder och en sluttid på 243 kilometer i timmen.

Mer information om evenemanget finns på www.raceretro.com

Klassiska dragsters visas upp Klassiska dragsters visas upp

Rulla till toppen