Storvolvo gästar Barkarby

Storvolvo gästar Barkarby

Publicerad

Räkna med härliga stora gamla volvobilar på Classic Motor Barkarby i sommar. Storvolvo Klubben är på väg.

Vi kan glatt meddela att Storvolvo Klubben rullar in på Classic Motor Barkarby den 16 augusti.

För den som inte vet vad en "storvolvo" är så har de definerat det som: "för modeller med sidventilmotorer 1927-1957". Och sista personbilen som tillverkades med en sidventilmotor var en PV831 (1957).

Klubben har medlemmar över hela landet, fråna Haparanda i norr till Ystad i söder. Klubbens ordförande Pelle Lundström räknar med att åtminstone 15-20 bilar ska finnas på plats. Och det brukar vara stort intresse för deras bilar.

- Det är klart att de här bilarna väcker mycket nostalgi. Många är till exempel intresserade av Olle Löfqvists PV 36 "Carioca". Men de bilar som flest har en koppling till är förstås de gamla taxi-suggorna som funkade som skolskjuts under många år, säger han.

Nu är det inte klart vilka bilar som kommer att vara på plats i sommar, men Pelle hoppas att hans egen LV 40, en lastbil från 1928, ska hinna bli färdig.

Vill du se mer av Storvolvo Klubbens bilar kan du surfa in på deras hemsida.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Byta lager i spännrulle till Husqvarna Novolette

5 kommentarer

Hercules: Tack folk ni är en gedigen kunskapsbank.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842