8 modeller till…

Av: Björn Meyer

8 modeller till...
Modelltillverkaren Spark har gett sig på en brittisk klassiker i form av Triumph TR5, av 1968 års modell. Men det känns inte riktigt rätt. Detaljarbetet är godkänt men… ja, vad är det som inte stämmer? Nosen är lite mycket böjd, och kanske lite för smal. Och är inte bakhjulen lite väl stora? Nja, blir betyget. Pris: 615 kronor.
8 modeller till...
Fordrökaren Mustang Mach I finns som 1:43-modell från Minichamps. På det stora hela finns väldigt lite att slå ned på, någon liten slarvig måleridetalj men inte mer. Modellen sticker inte ut men den gör ändå sitt jobb väl. Pris: 595 kronor.
8 modeller till...
Här kommer lite franskt från Ixo i form av en Panhard. Dynan av femtiofyra års modell är lätt som en fjäder men förutom det har tillverkaren fått till det bra. Trevlig! Cirkapris: 350 kronor.
8 modeller till...
Det här tungt och läckert! Brooklins Dodge Coronet femtiofemma är mycket gedigen, gjutningen är snygg liksom lackjobb i båda gröna nyanserna ”Emerald” och ”Satin”. Enda minuset är att några emblem som på fullskalebilen var blanka här återges i karossfärg. 750 kronor kostar modellen.
8 modeller till...
Hos Brooklin finns en Special Convertible Phaeton lackad i ¿Sandringham Maroon¿. Suffletten ser väl plastig ut och ena framlyktan har hamnat lite grand på sned, men i övrigt är modellen godkänd. Lika fin som Buicksedanen i samma serie är den dock inte. Pris: 750 kronor.
8 modeller till...
Rob Eddie-serien har fått tillskott, av en 1970 års Volvo 164. Modellen är godkänd men det är några steg upp till topp-klassen hos tillverkaren Brooklin. Lite mer blanka detaljer vore dessutom önskvärt. För 945 kronor får man ändå en okej bil. OBS! På bilden saknas sidospeglarna, de får köparen limma fast själv, något vi inte gjort på vårt recensionsexemplar.
8 modeller till...
Dubbelt Fiat från lågpristillverkaren Starline – i form av 750 Abarth med Zagatokaross och öppna 1100 TV. Båda bilarna känns ganska mycket leksaksbil när man håller dem i handen, men förkasta dem inte bara för det. Med tanke på det låga priset om 260 kronor stycket är de faktiskt riktigt konkurrenskraftiga. Helhetsintrycken på de båda läckra italienarna är riktigt gott även om det finns detaljer som inte håller hela vägen.
8 modeller till... 8 modeller till... 8 modeller till...

8 modeller till... 8 modeller till... 8 modeller till... 8 modeller till... 8 modeller till...

Rulla till toppen