Fem jänkemodeller under luppen


Fem jänkemodeller under luppen
Tänk om det kom en sådan här godbit när svenssonvagnen rasat! Det vore lite ljus i mörkret. Brooklins Chevrolet-bärgningsbil är solid, tung som en sten och har detaljer och precision över modelltillverkarens standardklass. Frän! Pris: 750 kronor.
Fem jänkemodeller under luppen
Fords fyrtia är en av de riktigt eftertraktade bland biltillverkarens modeller. Och Brooklin fick till en skön Sedan Delivery när de gjorde 1:43-modell. Möjligen är den lite detaljfattig men ändå trevlig. Pris: 750 kronor.
Fem jänkemodeller under luppen
En Henry J tänker du? Nej, det här är faktiskt en modell av en Allstate 1952, bilen som såldes av amerikanska affärskedjan Sears. Och en gissning på Henry J är förstås en bra gissning då Kaiser-Frazer, som byggde bilen, baserade Allstate på Henry J. Brooklins modell i ”Turqouise blue” är en höjdare. Enda minuset är de ”överlackade” kromemblemen. Pris: 750 kronor.
Fem jänkemodeller under luppen
Den gamla Dodgeskåpbilen har helt okej kaross med enkla men trevliga detaljer. Sidomålningarna känns väl platta men texten ”Burma Shave” har en rolig bakgrund. Som namnet antyder rör det sig om raktillbehör, närmare bestämt raklödder utan borste. Företaget gjorde sig känt för att sätta upp reklamskyltar längs vägarna där man fick hela meddelandet presenterat på flera skyltar som passerade efter varandra. Pris: 750 kronor.
Fem jänkemodeller under luppen
Racerlegendaren Carroll Shelby och biluthyrningsföretaget Hertz fick på sextiotalet en snilleblixt: De tog fram en specialserie med heta Mustanger enbart för Hertz. Modellen fick heta G.T. 350 H – med H:et för Hertz förstås. Sextiosexan har de rätta formerna och de rätta färgerna – parat med en kaross som känns bra. En läcker modell, som kostar cirka 850 kronor.

Av: Björn Meyer

Fem jänkemodeller under luppen Fem jänkemodeller under luppen Fem jänkemodeller under luppen

Fem jänkemodeller under luppen Fem jänkemodeller under luppen

Rulla till toppen