Fina stora och små modeller

Fina stora och små modeller

Publicerad

Små, små Volvo, Dodge, Morris, Packard, Amazon och så en Fordson - i skala 1:43. Kolla in modellerna.

Av: Björn Meyer

Brekina tillverkar modeller i skala 1:87, eller H0 som den kallas i modelljärnvägarnas värld. Duetten och de båda 140-bilarna finner man nog oftast i järnvägsdioramer men de är intressanta ändå - för Brekina har verkligen hittat de rätta formerna. Småskalan gör förstås att detaljerna blir lidande men läckert ändå. Pris: 140 kronor.

Minichamps Dodge Charger R/T är mycket gediget byggd med snygga detaljer och fin inredning - egentligen finns inget att slå ned på. För 495 kronor kan man lägga vantarna på ett av de 2 208 byggda exemplaren.

Vanguards säljer en modell av en Morris Minor 1000, lackad i Rose taupe. Bilen är helt okej men det är inte toppklass, den känns faktiskt lite leksaksmässig. Observera att speglarna på skärmarna saknades vid fototillfället. Pris: 350 kronor.

Fordsons "Höglund", E27N finns som modell från Universal Hobbies. Förvänta er inga underverk av traktorn, den är enkelt gjuten i tunn, flimsig plast. Trots att det är lite vint så är det kul ändå. Pris: 195 kronor.

I Cook County i Amerikat susade man omkring i stora, feta Packard-Henneyambulanser - i alla fall om man får tro modelltillverkaren Brooklin. Modellen är tung som en sten, inte superdetaljerad men ändå mycket läcker. Största minuset är dekalerna på dörrarna, de är inte snygga. Pris: 750 kronor.

I Brooklins Rob Eddieserie finns nu en Volvo Amazon 1957. Karossen är bra och detaljerna är godkända, över det vanliga snittet i svenskserien. Observera att speglarna saknas på bilden. Cirkapris: 950 kronor.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Vilken moped och var är ramnumret?

13 kommentarer

Erik.B: Löste nog 5 minuter senare mysteriet med vad det är för ram i alla fall! Är så gott som 100% säker på att det är en Svalan ram från början av 60-talet. Skulle gissa modellerna 14k, men kan även vara...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206