Uppdaterad: Gammal är äldst

Uppdaterad: Gammal är äldst

Publicerad

I helgens backtävling, Krutracet i Uddevalla, vann Sven-Inge Pettersson tillsammans med Classic Motors reporter Robert Gustavsson med tävlingens äldsta bil, en Saab 93 från 1959. Uppdaterad: Se starten på film.

Loppet körde i den anrika Dynamitbacken i Uddevalla där både SM och NM i backe kördes på 1970-talet.

Det gällde att pricka in de båda körningarna på exakt samma tid och Sven-Inge lyckades nästan perfekt. Endast fyra hundradels sekunder skilde de båda körningarna åt vilket räckte till seger och guldpokalen.

Inte nog med att han lyckades köra jämt, det gick undan riktigt duktig i backen med den gamla tvåtaktaren. Sven-Inge hade den tredje bästa tiden vilket resulterade i ytterligare en pokal, och en hel del imponerande kommentarer och blickar från medtävlare.

Tävlingen räknas som rallysprint och därför är en kartläsare obligatorisk. Den sysslan sköttes av undertecknad, som därmed fick en lyckad debut i backtävlingssammanhang.

Uppdaterad: Se ett klipp från starten.

Av: Robert Gustavsson Foto: Tommy Säberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fyrtaktande ILO Piano

6 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Daniel. Börja med att justera brytaravståndet till ca 0,40 mm. Brytarna ska sen öppna (=tändläget) när kolven står ca 2,5 mm före övre dödläget. Om förtändningen inte hamnar rätt får du lossa...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842