Sex stiliga modeller

Sex stiliga modeller
Brooklins De Soto Fireflite 1959 som herrgårdsvagn, lackad i ”Surf Green” är riktigt läcker. Vänstra raden med bakljus har kommit något snett i gjutningen men det är å andra sidan enda nerslaget. Pris: 750 kronor.
Sex stiliga modeller
En ”Mittelblau” Mercedes 190, med dragkrok (!) finns nu i Minichamps utbud. 2 016 ex har byggts. Bilen får klart godkänt, minus dock för bakljusglasen som hamnat lite snett. Pris: Cirka 400 kronor.
Sex stiliga modeller
En av amerikanska Fords absoluta klassiker är fyrtionio års modell – och naturligtvis är cabben eftertraktad. Minichamps kanske snålade lite väl med ”tyget” i kupén, där ser det överdrivet plastigt ut. Annars är modellen mycket fin. Pris: 510 kronor för en av de 1 008 byggda.
Sex stiliga modeller
Oftast håller Minichamps väldigt hög klass så deras Lancia Fulvia 1600 HF är lite av en besvikelse. Den är på intet sätt dålig, men inte lika super som flera andra i utbudet. 2 016 stycken byggs ¿ var och en kostar cirka 400 kronor.
Sex stiliga modeller
Mercedes så kallade Pagoda, i rött: kan det vara något? Ixos modell för 360 kronor är skaplig men inte i toppklass. Hårdrar man det så går den åt leksakshållet mer än åt samlarmodellhållet.
Sex stiliga modeller
Pampigt trettiotal i form av Oldsmobile L-37 Touring Sedan 1937 från Brooklin. Lacken i ”Tulipwood Brown Poly” är snygg och det går igen på resten av bilen, som är snygg och gedigen. Bra! Pris: 750 kronor.

Av: Björn Meyer

Sex stiliga modeller Sex stiliga modeller Sex stiliga modeller

Sex stiliga modeller Sex stiliga modeller Sex stiliga modeller Sex stiliga modeller

Rulla till toppen