Ronnies BMW och fem andra modeller

Ronnies BMW och fem andra modeller
Kanske har den lite misslyckade framlyktor men sen är det rätt hela vägen på den här Ford Escorten, som har John Davenport och Ove ¿Påven¿ Anderssons San Remobil som förebild. 1968 körde de, med rätt stuk, extraljus och grova stänklappar. En dryg femhundring och bilen blir din.
Ronnies BMW och fem andra modeller
En racingstukad Opel Commodore som teamet Kauhsen/Frölich körde i 24-timmars på Spa 1970 finns i 2 064 exemplar hos Minichamps. Dekalfest! Enda missen på den i övrigt otroligt fräna bilen är ett blinkersglas som hamnat på sniskan. Cirkapris: 525 kronor.
Ronnies BMW och fem andra modeller
Minichamps har sedan tidigare haft Volvo Amazon i sortimentet men det har varit lite si och så med utrustning jämfört med årsmodell. Den här femtionian känns rätt, med korrekt grill, navkapslar, bakre luckhandtag med mera. Mycket fin. För en av de 2 016 byggda får du betala drygt 400 kronor.
Ronnies BMW och fem andra modeller
Lilla Autobianchi A112 har krympts i Minichamps regi, och de har gjort det bra med viss tveksamhet för fronten, som känns lite för platt. Vår bil hade ett skadat däck men den riktiga invändningen är de bisarrt klunsiga vindrutetorkarna. Ungefär 400 kronor får du ge för ett av de 1 008 byggda exemplaren.
Ronnies BMW och fem andra modeller
För några år sedan stod de här gamla jobbarbilarna som spön i backen, men var är de nu? Minichamps modell av Volkswagens pickup är helrätt, extra roligt med lite jobbarutrustning också. 744 ex finns, och de går på cirka 400 kronor.
Ronnies BMW och fem andra modeller
Om man går upp till skala 1:18 istället för 1:43 blir detaljrikedomen genast mycket större: vilket Minichamps bevisar på en modell av Ronnie Petersons BMW 320i ¿ som han körde i Tyskland 1977. Huv och baklucka går att lyfta av och dörrarna går att öppna. Mums! Men priset blir också lite större: nära tusenlappen får du räkna med att ge för banbilen.
Ronnies BMW och fem andra modeller Ronnies BMW och fem andra modeller Ronnies BMW och fem andra modeller

Ronnies BMW och fem andra modeller Ronnies BMW och fem andra modeller Ronnies BMW och fem andra modeller Ronnies BMW och fem andra modeller

Rulla till toppen