Fostrar framtidens fordonsfolk

Under vintern hade Futurliner nummer 8 haft sin hemvist hos Metal Madness i Sikeå, där Emil Fahlgren och hans grabbar arbetat med plåten. Men de hade också god hjälp av en handfull elever på Jenningsskolan i Robertsfors.

Lars Sjöström, lärare på Jenningsskolan är spindeln i nätet och han är nöjd med samarbetet.

– Våra fem Futurlinerelever diskuterade med Emil vad han behövde hjälp med och sedan fick de själva lösa problemen. Nästa steg var att de gjorde en ritning och sedan konstruerade de verktyg som behövdes. Det rörde sig om sådana saker som valshjul för tillverkning av ett antal olika förstärkningsprofiler, konstruera hjulhus och bygga balkar. Men det blev även en del anpassning av verktygen påpekar Lars och nämner som exempel speciella svetselektroder för punktsvetsningen. Sedan har Emil gett eleverna återkoppling och ibland har de fått konstruera om verktygen eftersom det dykt upp saker under byggets gång. – Men de är duktiga och lär sig hela tiden, berömmer Emil och får medhåll av Lars Sjöström.

– Under projektets gång, som kommer att fortsätta även det kommande läsåret, har jag märkt ett ökat engagemang och en större initiativförmåga bland eleverna och de har även blivit duktiga på problemlösnings och fått smaka på hur det är att arbeta direkt mot en kund. Ska jag tro något om de här eleverna så kommer de att bli duktiga yrkesmän.

Av: Robert Gustavsson Foto: Ulf Forsberg/Lars Sjöström

Fostrar framtidens fordonsfolk Fostrar framtidens fordonsfolk Fostrar framtidens fordonsfolk

Fostrar framtidens fordonsfolk Fostrar framtidens fordonsfolk Fostrar framtidens fordonsfolk

Rulla till toppen