Framgångar i Finland

Framgångar i Finland

Publicerad

Historic Grand Race på Ahvenistobanan har firat 20 år. Det blev flera svenska framgångar på den finska banan.

Förra helgen firade finländska Historic Grand Race 20 år. Tävlingen kördes på Ahvenistobanan, Häämenlinna. Den drygt tre kilometer långa banan har 40 meters nivåskillnad vilket gör banan både utmanande och naturnära. Formel Vee-förarna Johan Lund, Christer Ericsson och Bosse Pettersson visade att vi fortfarande hänger med våra framgångsrika finska racingvänner. I det första racet segrade Christer Eriksson i Formel Vee 1300 medan Johan Lund kom på en tredje plats. I andra racet segrade Christer igen, medan Johan blev tvåa. I klassen för Formel Vee med dubbelförgasare blev Bosse Pettersson trea i bägge loppen. Två svenska ekipage fanns också på plats i de historiska GT-klasserna. Bäst lyckades Lars Bondesson, med sin Lotus Elans som lyckades vinna sin klass i bägge loppen. Nils-Erik Nyblaeus, Austin-Healey 100M, tog målflaggan som 9:e respektive 7:e ekipage. Årets upplaga av Historic Grand Race är den största racertävlingen under året i Finland, sett till antal deltagande ekipage. Publiken uppgick till drygt 4000 som fick se racing i 16 olika heat, parader och uppvisningar med både entusiastbilar och veteranmotorcyklar.

Av: Bo Lindman Foto: Hannele Hatanpää

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Olja Volvo M47

1 kommentar

Erik A: Om inte jag minns helt fel, så har Volvo, vid olika tidpunkter, rekommenderat såväl någon "vanlig" transmissionsolja, någon motorolja, samt någon ATF olja till den växellådan. Du kam nog...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842