Mopeder i västerled

Mopeder i västerled

Publicerad

Alvestaklubben Mopedveteranerna 30+ och Bjäre Moppers har haft en gemensam träff med rally.

Redan i höstas föddes tanken om en gemensam träff mellan de båda mopedklubbarna av Bengt Lindström och Peter Nilsson. I helgen som gick var det dags att genomföra träffen. Deltagarna från Mopedveteranerna 30+ lastade upp sina mopeder på kärror och körde från småländska Alvesta till Ängelholm vid Bjärehalvön.

Ett 50-tal ekipage ställde upp från båda klubbarna och glädjande nog var könsfördelningen god bland deltagarna. En 7,5 mil lång tur kördes på vägarna utmed havet och det bjöds på en och annan överraskning. En av deltagarna hade turen att få en mopedmotor gratis, och en annan fick möjlighet att köpa en Monark Monark M400 från 1951. Hade rallyt varit länge vet man aldrig vad som hade dykt upp längs vägen.

-Med andra ord var det en toppenträff och vi ser redan fram emot nästa gemensamma resa med Bjäre Moppers så vi får visa våra vackra omgivningar, säger Kenneth Brynolf, ordförande i Mopedveteranerna 30+.

Bilder från Bjäre Moppers

Få en mopedmotor på ett rally? Ja det var en överraskningarna när Bjäre Moppers och Mopedveteranerna 30+ hade ett gemensamt rally.

Få en mopedmotor på ett rally? Ja det var en överraskningarna när Bjäre Moppers och Mopedveteranerna 30+ hade ett gemensamt rally.

Vilket hundliv...mopedrally kan ha sin ljusa sidor även för människans bästa vän.

Vilket hundliv...mopedrally kan ha sin ljusa sidor även för människans bästa vän.

Paus någonstans längs den 7,5 mil långa rundan med veteranmopeder.

Paus någonstans längs den 7,5 mil långa rundan med veteranmopeder.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Koppla in instrumentpanel på Yamaha DT 50 MX

3 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Emil! Det du behöver är en givare till tempmätaren men eftersom en vattenkyld motor går svalare än en luftkyld så skulle en givare från DT 125 visa överhettning när din DT 50 har...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2022-02

  • Classic Motor 2022-01

  • Classic Motor 2021-12

  • Classic Motor 2021-89

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206