Saab på Bonneville Flats

Redan förra året försökte Bertil köra på Bonneville Flats, men kom aldrig till start. I år kom han tillbaka med sin Saab Monte Carlo 850 och försökte igen. Efter några försök smälte kolven i motorn så reservmotorn plockades i och karossen sänktes en aning. Nu blev det rejäl fart på bilen och efter bara några rundor snittade Saaben 173 kilometer i timmen.

Därmed var det tidigare klassrekordet på 167,21 kilometer i timmen slaget. Men Bertil gav sig inte och efter ytterligare ett par försök hade han slagit sitt eget rekord som nu hamnade på 177,02 kilometer i timmen.

Nästa år kommer Bertil att ge sig ut i saltöknen igen med sin Saab Monte Carlo. Motorn behöver inte vara starkare än de 97 hästar den redan har, men växellådan ska bytas och hjulupphängningen ska modifieras. Räkna med nya rekord nästa år.

Bilder från Bertil Sollenberg.

Fler bilder finns på Inside Saab.

Saab på Bonneville Flats
Och så klagar ni på att man saltar vägarna i Sverige…Bertil Sollenberg fick saltsprut så det räckte på sin Saab Monte Carlo 850.
Saab på Bonneville Flats
43 grader varmt och bara 11 procents luftfuktighet, och så föraroverall och hjälm. Det blev en varm väntan för Bertil Sollenberg och hans Saab Monte Carlo 850, men så blev det klassrekord också.
Rulla till toppen