Futurliner: Laga instrument

Hastighetsmätaren och varvräknaren går inte att rädda, eller rättare sagt: det blir betydligt enklare att byta ut dem som sitter i mot andra instrument.

– Vi har hittat en hastighetsmätare av samma fabrikat och storlek i betydligt bättre skick. Vi renoverar den istället och gör en ny mätartavla, säger Ove Stålberg på Jige Instrument i Leksand, ett företag som har funnits sedan 1944 och som idag är relativt ensamma om att renovera instrument i Sverige.

De övriga instrumenten, tankmätaren, mätaren till tryckluftsystemet och oljetrycksmätaren, ska plockas isär och blästras innan det elektriska renoveras.

– Mycket på Futurlinern kommer från militärfordon och jag gissar att instrumenten också gör det. De lade ner lite mer arbete på militära saker för att få dem tåliga och inte minst täta, så finns det stora chanser att de ser fina ut på insidan, säger Ove.

– Nästa steg blir att hitta passande givare till instrumenten och där är tankgivaren den stora nöten än så länge, beroende på om det är en mätare i varje tank eller en gemensam för båda tankarna.

Alla instrument är av märket Stewart Warner, utom varvräknaren som troligen är av fabrikatet Sun, och varvräknaren ska självklart vara kvar i Futurliner nummer 8.

– Det satt inte varvräknare i alla Futurliner, en del hade en ”tom” mätare med GMC-emblem på tavlan istället, säger Nicklas Jonsson.

Instrumenten beräknas vara klara i god tid innan motorn ska monteras på Futurlinern för att kunna testas på plats.

Futurliner: Laga instrument
Instrumenten till Futurliner är troligen plockade från GM:s militära hyllor och borde därför vara i gott skick på insidan.
Rulla till toppen