Mopedveteraner på tur

Mopedveteraner på tur

Publicerad

Får man ta hunden med sig på mopedrallyt? Jajamensan, i alla fall när man är med i Mopedveteranerna 30+.

Den 4 till 6 maj var Mopedveteranerna 30+ från småländska Alvesta på utflykt till Ängelholm och körde en rejäl tur tillsammans med ett gäng från Bjäre Moppers. Mopedturen kördes från Ängelholm över Rekekroken och Arild, sedan till Mölle och Kullaberg innan de cirka 35 mopedisterna vände tillbaka till Ängelholm – en tur på cirka 7,5 mil.

Uppe på Kullaberg pausade gänget med kaffe och smörgås samt en och annan nykokt Bullens varmkorv. Karavanen väckte stort uppseende och var gång de stannade till samlade åskådare för att bese de nostalgiska mopederna.

Mopedveteranerna 30+ hade för övrigt gott om damer i kortegen, hela sju stycken deltog.

Nästa mopedrally som klubben arrangerar är den 6 juni då de firar Motorhistoriska dagen med en mopedtur runt sjön Åsnen. Då räknar man med att ha cirka 50 mopeder med.

Mopedveteranerna 30+ och ett gäng från Bjäre Moppers pausar på Mölle. Vädret var som synes perfekt för e mopedutflykt.

Mopedveteranerna 30+ och ett gäng från Bjäre Moppers pausar på Mölle. Vädret var som synes perfekt för e mopedutflykt.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Koppla in instrumentpanel på Yamaha DT 50 MX

3 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Emil! Det du behöver är en givare till tempmätaren men eftersom en vattenkyld motor går svalare än en luftkyld så skulle en givare från DT 125 visa överhettning när din DT 50 har...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2022-02

  • Classic Motor 2022-01

  • Classic Motor 2021-12

  • Classic Motor 2021-89

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206