Futurliner nr 8: Småpill

Futurliner nr 8: Småpill

Publicerad

Det är dom små detaljerna som gör det, och även i smått ska Futurlinern nummer 8 renoveras ordentligt.

Några så enkla saker som klammer till elsystemet kräver en hel del arbete för att bli korrekta. Hela elsystemet till Futurliner nummer 8 är inkapslat i en stålomspunnen slang som sedan sitter fast i karossen med mängder av aluminiumklammer. Minst 150 stycken klamrar finns det och de är gjutna i aluminium och många av dem saknas eller är trasiga.

-Den enklaste vägen vore förstås att ersätta dem med andra klamrar, men det är inte min stil. Jag vill hålla hög nivå rakt igenom, säger Nicklas Jonsson.

Istället kommer han låta gjuta upp nya klamrar och det arbetet ska utföras av Sedenborgs Metallgjuteri i Kvicksund som är ett väletablerat gjuteri, ett familjeföretag som startade redan 1947 och som har kunder både inom den svenska och utländska storindustrin.

-Vi kommer att mäta upp klamrarna och kommer sedan att tillverka en gjutmodell, berättar Lars Sedenborg.

Därefter ska klamrarna sandgjutas, slipas och poleras upp innan de är klara.

-Jag har själv ett gediget veteranbilsintresse och det var så jag kom i kontakt med Nicklas, förklarar Lars som hjälpt en hel del veteranfolk med att gjuta upp nya detaljer, både i aluminium och kopparlegering.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Rätt kulör till Puch Nevada

2 kommentarer

Jim Lundberg: Här är länken till Puchverkstans lacker. https://www.puchverkstan.se/?m=7&s=3&p=24 Nevadakulören finns där men tyvärr bara i vanlig sprejburk (enkomponent) eller som tvåkomponent i enliters...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206