Fransk dispens för hobbyfordon

Dispens eller inte…för säkerhets skull tar jag trapporna.

Fransk dispens för hobbyfordon

Publicerad

Hobbyfordon kommer troligen att undantas från förbudet för äldre bilar på Paris gator.

Paris kommer med stor sannolikhet att förbjuda bilar äldre än 17 år, motorcyklar äldre än tio år och lastbilar äldre än 18. Den nya lagen beräknas träda i kraft I september 2014.

FFVE, Fédération Française des Véhicules d'Époque, vilket enkelt förklarat är motsvarigheten till svenska MHRF, arbetar dock med ett för undantag för hobbybilar.

-Vi förhandlar för närvarande med Paris' styrande och hoppas få dispens för bilar med så kallat "carte grise de collection", alltså renodlade hobbyfordon över 30 år. Då hoppas också att övriga fordon över 30 år ska kunna ansöka om dispens. I det senare fallet är ett av våra argument att de kan anses vara kulturföremål enligt den franska lagen, säger Patrick Rollet, FFVE.

-Övriga fordon kan bli svårare att få dispens för, men vi jobbar även på detta.

Robert Gustavsson

 

 

 

 

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Koppla in instrumentpanel på Yamaha DT 50 MX

3 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Emil! Det du behöver är en givare till tempmätaren men eftersom en vattenkyld motor går svalare än en luftkyld så skulle en givare från DT 125 visa överhettning när din DT 50 har...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2022-02

  • Classic Motor 2022-01

  • Classic Motor 2021-12

  • Classic Motor 2021-89

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206