Futurliner nr 8: Fynden

Futurliner nr 8: Fynden

Publicerad

Att renovera Futurliner nummer 8 är inte nog för Nicklas Jonsson – han samlar även på allt som har med Parade of Progress att göra.

I samlingen finns redan en hel del fotografier, både offentliga och privata. Genom kontakter hittar Nicklas då och då prylar nya udda prylar, eller via internet där han hittade dessa foton och dokument från 1955. Bilden är tagen av en den lokala fotografen Darell Baker i Beaumont, Texas, och snyggt stämplat med hans firmastämpel på baksidan.

– För hand har någon skrivit namnen på de personer (se bilden nedan) som är med på bilden vilket gör bilden ännu roligare att äga.

När han köpte bilden fick han även med ett brev från General Motors John E Ryan, som var en av ledarna för Parade of Progress 1955. Brevet är maskinskrivet på ett speciellt brevpapper med en rad av Futurliner och den så kallade Aer-O-Domen som användes vid utställningarna.

– Ett eget brevpapper visar hur otroligt stort Parade of Progress var.

Det som gör brevet extra intressant är att John E Ryan tackar en viss Charles Belt för all hjälp inför och under deras besök i Baeumont.

– Enligt säljaren ägde Charles Belt ett stort företag som tillverkade luftkonditioneringar och att han möjligen var inblandad i arbetet med att förse alla Futurliner med den nymodigheten 1953.

Hur det ligger till med den saken är inte klart, men Nicklas tänker forska vidare i saken och kanske hitta ännu en pusselbit i historien kring Parade of Progress.

Namnen på personerna på bilden är noggrant uppskrivna på baksidan på det här fotografiet från 1955.

Namnen på personerna på bilden är noggrant uppskrivna på baksidan på det här fotografiet från 1955.

Eget brevpapper visar hur stort Parade of Progress var.

Eget brevpapper visar hur stort Parade of Progress var.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Rätt kulör till Puch Nevada

1 kommentar

camaro88: Kolla med WWW.Puchverkstan.se

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206