Smart semesterguide till Frankrike

Smart semesterguide till Frankrike

Publicerad

Museum, bilutställningar och tävlingsbanor – Veloces nya, smarta bok är fullspäckad av tips för de som planerar en bilsemester i Frankrike i sommar.

Nu finns det ingen ursäkt att skjuta upp sommarens bilsemester i Frankrike. Boken med det lite tillkrånglade namnet "France: the essential guide for car enthusiasts – 200 things for the car enthusiast to see and do" är uppdelad i fem geografiska avdelningar där mängder av sevärdheter för bilentusiaster är uppradade. Här finns en lista över alla bilmuseer, återkommande bilutställningar, tävlingar både för klassiska och för moderna bilar, tips på var man köper reservdelar och en liten avdelning med allmänna råd för bilkörning i Frankrike.

Så långt är det en traditionell guidebok, men denna bok är smartare än så. Genom att scanna i de i boken förekommande QR-koderna med sin mobil kommer man till bokens hemsida som löpnade uppdateras med ny information, och där finner man även nedladdningsbara GPS-koordinater till både aktuella, tillfälliga platser och till platser där det finns sevärdheter.

Boken är skriven av den engelska frankofilen Julian Parish och är på 248 sidor. Priset är satt till 14.99 pund (cirka 170 kronor plus frakt) och går bland annat att beställa direkt från förlaget Veloce.

Den finns även som e-bok för nedladdning till läsplatta för 9.99 pund, plus 2.99 pund styck för guideapparna till de olika regionerna.

Även mindre kända racerbanor finns omnämnda i boken. Enkelt och informativt samt en QR-kod som länkar till aktuell information.

Även mindre kända racerbanor finns omnämnda i boken. Enkelt och informativt samt en QR-kod som länkar till aktuell information.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fredagsfilmen: Nynäsmacken Bromölla 1956

11 kommentarer

Andercz: Jag tror det var ungefär 1974 som bensinpriset gick över en krona litern.. En snabb Googling ger vid handen följande: Så mycket kostade bensinen 1950-2018 i dagens penningvärde År Snittpris...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2022-02

  • Classic Motor 2022-01

  • Classic Motor 2021-12

  • Classic Motor 2021-89

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206