Classic Motors läsarresa: Sista natten med gänget!

Museo Ferrari - museet är modernt och visar både F1-bilar och de klassiska gatbilarna. Från tidigt 1950-tal till nutid.

Classic Motors läsarresa: Sista natten med gänget!

Publicerad

Söndagen den 17 maj (grattis Norge!) började med "fritid". Deltagarna i Classic Motors läsarresa spred sig över Bolognas centrum. 25 grader varmt!
Efter lunch var det återsamling för avfärd till Maranello och "Museo Ferrari". Vacker väg med Po-slätten till höger och böljande kullar till vänster.
Enzo Ferrari startade verksamheten i sin fars mekaniska verkstad närbelägna Modena. Så småningom flyttades verksamheten till klassiska Maranello.
Museet här är modernt och visar både F1-bilar och de klassiska gatbilarna. Från tidigt 1950-tal till nutid.
Efter detta blev det besök på en högt belägen vingård, ja, om området omkring är platt framstår 450 m över havet som högt. Vår busschaufför fick visa framfötterna på den slingriga och smala vägen.
Och vinet smakade gott!
Kvällen avslutades med gemensam middag i Bologna. Utomhus under en arkad, i skjortärmarna fram till 23.30-tiden och sedan en promenad till hotellet.
Idag måndag är det ett besök på besök på Ducati-fabriken i Borgo Panigale innan vi flyger hem!

Thomas Sjölund

Klassiska 250 GTO från 1963. Såldes en nyligen för 63 miljoner. Dollar...

Ferrari 166 med 2-liters V12:a, från 1952.

Besök på vingård uppe i Colline Bolognese (Bolognas kullar).

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur kör du egentligen? Vi har ett resultat!

3 kommentarer

Erik.B: Det var ju skönt att veta att mer än hälften av mopedister i alla fall vet hur man kör moped på rätt sätt :P Och att inte alla är sånna stollar som farsgubben som bromsar med fel fot ;)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206