Midnattssolsrallyt blir film

Midnattssolsrallyt blir film

Publicerad

Filmproducenten Matz Eklund, känd bland annat för SVT-succén "En bit av 50-talet", gör en film om KAK Midnattssolsrallyt 2016. -Full fart blandat med nostalgi är en perfekt kombination för en film, säger Matz Eklund.

Årets KAK Midnattssolsrally körs den 29 juni till den 2 juli med Vimmerby som centralort. Under tävlingsveckan kommer Matz Eklund och hans filmteam följa rallyt inte bara längs sträckorna utan även vid uppehållen och i depåerna, samt filma lite om vad som hände bakom kulisserna på ett av norra Europas största historiska rallyn.

-Det finns ett brinnande intresse för rally och jag ska försöka fånga det. Att det sedan både är full fart i skogen och nostalgi på hög nivå gör inte saken sämre, snarare tvärt om, säger Matz Eklund.

I en sådan här film är historiken viktig och en del gamla filmsekvenser från tiden 1950-1964 kommer att visas i filmen. Det blir även tillbakablickar med bland andra Sveriges genom tiderna bästa kvinnliga rallyförare, Ewy Rosqvist och Peter "Poker" Wallenberg, ordförande i arrangörsklubben KAK, kommer att berätta om rallyts roll för dem.

-Redan nu är filmandet i full gång och fram till rallyt kommer jag att följa förberedelserna hos två av deltagarna, Kjell Fransson, Vimmerby, som kör i klassen Historic, och Sibylla Gustafsson, Stockaryd, som kör Regularity.

Filmen beräknas bli mellan 60 och 90 minuter lång, och kommer att ha premiär i början av 2017.

Filmproducenten Matz Eklund kommer att göra en fartfylld och nostalgisk film om KAK Midnattssolsrallyt.

Filmproducenten Matz Eklund kommer att göra en fartfylld och nostalgisk film om KAK Midnattssolsrallyt.

Ett välkänt deltagarpar i Midnattssolsrallyt är Lars Björk och Sibylla Gustafsson. I filmen får man bland annat följa deras förberedelser inför tävlingen.

Ett välkänt deltagarpar i Midnattssolsrallyt är Lars Björk och Sibylla Gustafsson. I filmen får man bland annat följa deras förberedelser inför tävlingen.

On
Off

0 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842