Scooterpremiären i Stockholm 2017

Efter körningen genom Stockholms City och en avstickare ut mot Kaknästornet blev det samling på Engelbrektsplan. I mitten Acke Eriksson, vid sin guldfärgade Vespa.

Scooterpremiären i Stockholm 2017

Publicerad

Ett vårtecken bland alla andra; scooterpremiären i Stockholm. 82 stycken körde en härlig sträcka genom city, anförda av Acke Eriksson på guldfärgad Vespa Touring. Färden gick från Bysis torg på söder till målet på Engelsbrektsplan vid Humlegården. Mest Vespor och Lambrettor, men även en Peugeot, en Goggo, två Hondor, en Bajaj Chetak och två LML Star. Äldsta fordon var en Vespa 125 från 1951 med ursprunget i Dalarna.

Många såg ut att uppskatta paraden även om någon höll för näsan när tvåtaktsröken blev för påträngande…

Snygg Vespa SS180 från mitten av 1960-talet. En av två Vespor under premiären med gamla W-skyltar.

Detaljstudier av Lambretta-framgafflar; fr v Jesper Bergom-Larsson, Patrik Hammarsten och Fredrik Carlowitz.

Paret John Andersson och Karin Edberg på Vespa respektive Lambretta i samspråk med för dagen scooterlöse gotlänningen Chrille Gottberg,

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Rem till Gripen med Rex-motor

3 kommentarer

River Hill: Toppen grabbar! Med dessa utförliga svar så är det inga problem längre. Semesterresan hägrar, det rycker i mor! Vill ni ha bilder till något arkiv på remlusen så hör uttav er! Heders

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842