Classic Motor Festival Ånnaboda 2017

Classic Motor Festival Ånnaboda 2017

Publicerad

Mopedrally, veteranmarknad, klubbutställningar och mängder av fina fordon - det var full fart i Kilsbergen utanför Örebro när Classic Motor Festival Ånnaboda 2017 hölls i helgen.

Trots att regnet hängde i luften var det ändå överraskande många som antingen tog sig till Kilsbergen. I Classic Motor nr 8 2017 kommer ett fullmatat reportage om Ånnaboda, under tiden får ni njuta av några bilder från Classic Motor Festival Ånnaboda 2017.

Inget Ånnaboda utan veteranmarknad och en och annat objekt fick ytterligare en saknad del, eller en samling blev än mer komplett.

Utställningsplatsen för USA-bilar var välfylld som vanligt.

Classic Trial kördes också på knepiga banor mellan träd och uppför branter.

Är verkligen motorn igång på denna Rolls Royce Silver Wraith 1952? Japp, men en och annan var inte övertygad förrän de sett att fläkten snurrade på den näst intill ljudlösa motorn.

Gisela och Sune Strömberg plockade hem vinnarpokalen i Concours de Charme med sin Austin A 125 Sheerline 1950.

Volvo PV firar 70 och Svenska PV-klubben firade 40 - detta firades dubbelt upp på Ånnaboda. Tre olika PV visade upp vid Classic Motors tält för satt visa modellens utveckling och de som ville gotta sig i fler PV hade goda chanser bland de utställda bilarna.

Saab 99 Turbo - när mötte du senast en sådan i vardagstrafiken? Just detta exemplar som ställdes ut på Ånnaboda hade USA-front med dubbla strålkstare samt USA-blinkers med vita glas och orange reflex.

Med jämna mellanrum körde de utställda traktorerna i kortege runt området.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Växelinställning på flakmopeden med Sachsmotor

2 kommentarer

Jim Lundberg: Vajern kan aldrig bli "för lång" för treans växel. Om man klipper av vajern - eller tar bort den helt från motorn - så hoppar trean i automatiskt eftersom fjädern i växelmekanismen är det...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842