Nostalgi: Minns ni Bambino?

Nostalgi: Minns ni Bambino?

Publicerad

Vilken var er första trampracer?

Hermes, Crescent, Monark och Maraton var några som hade bambino-cykeln i lite olika utförande som färg och med olika dekaler så klart. TT-sadel eller vanlig, två eller tre hjul, ekrade eller tallriksmodell, men alla med drivning på framhjulet. Om kompisen hade kedja på sin cykel hade du ingen chans att hänga med även om du trampade för brinnande livet.

Nymanbolagen var först med Crescent och Hermes Bambino med slät ram och inte förrän 1963 kom de med den lilla tankbubblan på ramen. Det var även då de började omnämnas som pojk- och flckmodell beroende på vilken sadel de hade.

Josefine Andersson

Bambino 1959 från Crescent reklambroschyr

On
Off

10 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Byta tänddelar på Crescent Raket – allt eller delvis?

12 kommentarer

Matte: Hej Jim. 1. Är det "tändningstidpunkten" som är det mått på spetsarna när svänghjulet står i läge "M"? Eller är det nått annat? 2. Om moppen går och jag tycker att den går fint,...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2018-08

  • Classic Motor 2018-07

  • Classic Motor 2018-06

  • Classic Motor - Turist på väg

  • Classic Motor 2018-05

  • Classic Motor 2018-04

  • Classic Motor 2018-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842