Svenska inslag i Padova

Svenska inslag i Padova

Publicerad

Auto Moto D`Epoca är höstens stora veteran- och samlarbilsmässa i italienska Padova, och mässan bjöd även på några svenska inslag.

Över tvåtusen bilar och motorcyklar var utställda på årets mässa samt två stora hallar med reservdelar och samlarsaker. Tro inte att det endast var Alfa Romeo, Ferrari och Fiat som gick att beskåda i Padova. Nej här fanns mycket mer i bil-, motorcykel- och scooterväg. I år hade ACI (Italienska bilklubben) gjort en stor Formel 1-utställning med Monzabanan som tema. Ronnie Petersons första March från 1970 fanns utställd. Hans March 701 (bilden ovan) var i gott sällskap tillsammans med ett tjugotal andra formelbilar. Mässan startade 1983 och har sedan dess dragit till sig besökare från hela världen och i år kom strax över 100 000 till mässan. Möjligen bidrog Bonhams bilauktion till en del extra besökare.

Text & foto: Mats Älfvåg

Nostalgimackar finns även på italienska. AGIP bensinstation med en tankande Lancia var ett mycket snyggt och trevligt inslag på årets mässa.

Förre Formel 1-föraren Bruno Giancomelli ser förvånad ut över att hitta en modellbil av hans Alfa Romeo F1 från 1979.

Det är inte bara dyra och lyxiga bilar i Padova. En Autobianchi Forgama 1969 i charmigt bruksskick fann en ny ägare på mässan.

On
Off

0 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842