Nymans Vänner fyller 20 år

Nymans Vänner fyller 20 år

Publicerad

Nymans Verkstäder i Uppsala drevs i drygt hundra år och ligger bakom mängder med tvåhjulingar. När verksamheten lades ner var det ett gäng entusiaster som inte ville sluta.

Idén till att starta föreningen Nymans Vänner kom i november 1996 och syftet var att bevara den industrihistoria som byggts upp under ett drygt sekels verksamheter. I april 1997 hade man sin första föreningsträff och efter bara ett halvår hade man fått ihop 250 medlemmar.

Idag har man ett medlemsantal på cirka 600 medlemmar - några även från utlandet. I flera år har man deltagit i Uppsalas "Kulturnatten" där man visar upp sina saker som samlats ihop från verksamheten. Här finns trampcyklar, gräsklippare, båtmotorer, mopeder, motorcyklar för att nämna en del. Allt tillverkat av Nymans Verkstäder. Dessutom anordnar man rallyn och visningar av sitt lilla musem.

Nu har alltså dessa entusiaster hållit igång föreningen Nymans Vänner i 20 år och gjort en fin insats för veteranfordonshobbyn. För vem har inte trampat på en Hermes cykel, kört en NV motorcykel eller en Crescent moped - och kanske klippt gräset med en NV Savann?

Mer om Nymans Vänner på deras hemsida

Jubileumsbladet.

20 år - grattis Nymans Vänner!

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fredagsfilmen: 70-talets superbikes

4 kommentarer

Zlim: Michael B Din favorit är verkligen ett monster och svår hanterlig se 9:05 in i filmen :-)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

  • Classic Motor 2018-09

  • Classic Motor 2018-08

  • Classic Motor 2018-07

  • Classic Motor 2018-06

  • Classic Motor - Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842