ABBA:s BMW säljs

ABBA:s BMW säljs

Publicerad

En diskret bil för anonyma utflykter? Självklart hade ABBA en sådan. Nu är deras BMW 633 CSi till salu.

ABBA:s skivbolag Polar köpte 1977 in en BMW 633 CSi som följde med ABBA på deras turnéer. Om det fanns någon tanke bakom kulörvalet Polaris Silver låter vi var osagt. Tanken med inköpet var att bilen skulle finnas till hands om någon i bandet behövde göra en utflykt under något av sina stopp. Då behövde de en snabb, tillförlitlig och framför allt diskret bil för att undkomma allmänheten blickar och kanske även skvallerpressens kameror. Deras konsert i Royal Albert Hall i London fick 3,5 miljoner förfrågningar på biljetter, vilket ger en antydan om hur stora de var.

Bilen såldes så småningom och efter att ha tillbringat ett antal år utomlands har den funnits i Sverige sedan 2008. Den 7 februari i år är BMW:n ett av utropen på Sothebys auktion i Paris. Det förväntade slutbudet beräknas hamna mellan 210 000 och 300 000 kronor, vilket är betydligt lägre än David Bowies Volvo 262 fick som slutbud.

Och när vi ändå är inne på kändisars bilar kan vi tillägga att vi på Classic Motor har sett Lasse Berghagens A-Ford i sitt vintergarage.

Länkar: Sotheby

David Bowies Volvo såld

Bilder från Sothebys

Fortfarande i utsökt skick med TRX aluminiumfälgar. Köparen får även med bilen originalhandlingar signerade av Björn Ulvaeus och Benny Andersson.

Fortfarande i utsökt skick med TRX aluminiumfälgar. Köparen får även med bilen originalhandlingar signerade av Björn Ulvaeus och Benny Andersson.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Olja Volvo M47

1 kommentar

Erik A: Om inte jag minns helt fel, så har Volvo, vid olika tidpunkter, rekommenderat såväl någon "vanlig" transmissionsolja, någon motorolja, samt någon ATF olja till den växellådan. Du kam nog...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842