ABBA:s BMW säljs

ABBA:s BMW säljs

Publicerad

En diskret bil för anonyma utflykter? Självklart hade ABBA en sådan. Nu är deras BMW 633 CSi till salu.

ABBA:s skivbolag Polar köpte 1977 in en BMW 633 CSi som följde med ABBA på deras turnéer. Om det fanns någon tanke bakom kulörvalet Polaris Silver låter vi var osagt. Tanken med inköpet var att bilen skulle finnas till hands om någon i bandet behövde göra en utflykt under något av sina stopp. Då behövde de en snabb, tillförlitlig och framför allt diskret bil för att undkomma allmänheten blickar och kanske även skvallerpressens kameror. Deras konsert i Royal Albert Hall i London fick 3,5 miljoner förfrågningar på biljetter, vilket ger en antydan om hur stora de var.

Bilen såldes så småningom och efter att ha tillbringat ett antal år utomlands har den funnits i Sverige sedan 2008. Den 7 februari i år är BMW:n ett av utropen på Sothebys auktion i Paris. Det förväntade slutbudet beräknas hamna mellan 210 000 och 300 000 kronor, vilket är betydligt lägre än David Bowies Volvo 262 fick som slutbud.

Och när vi ändå är inne på kändisars bilar kan vi tillägga att vi på Classic Motor har sett Lasse Berghagens A-Ford i sitt vintergarage.

Länkar: Sotheby

David Bowies Volvo såld

Bilder från Sothebys

Fortfarande i utsökt skick med TRX aluminiumfälgar. Köparen får även med bilen originalhandlingar signerade av Björn Ulvaeus och Benny Andersson.

Fortfarande i utsökt skick med TRX aluminiumfälgar. Köparen får även med bilen originalhandlingar signerade av Björn Ulvaeus och Benny Andersson.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Monark med CZ-motor där det dryper olja ur avgassystemet

2 kommentarer

Andercz: Har du nyss fått art på cykeln? Har den stått stilla länge? Har den stått med en läckande förgasare, kan det ha runnit oljeblandad bensin in i vevhuset. När den mer lättflyktiga bensinen avdunstar...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2018-06

  • Classic Motor - Turist på väg

  • Classic Motor 2018-05

  • Classic Motor 2018-04

  • Classic Motor 2018-03

  • Classic Motor 2018-02

  • Classic Motor 2018-01