Veteranbilskontroll

Veteranbilskontroll

Publicerad

Den som vill kan göra en veteranbilskontroll på sin besiktningsbefriade bil.

Den 20 maj 2018 träder de nya besiktningsreglerna i kraft, vilket bland annat innebär att bilar äldre än 50 år blir befriade från kontrollbesiktning.

-Många veteranbilsägare hörde av sig till oss och undrade om de kunde få besikta bilen ändå, säger Cecilia Blom Hesselgren, kommunikationschef på Bilprovningen.

-Vi konstaterade snabbt att vår Trafiksäkerhetskontroll skulle passa veteranbilsägare perfekt.

Trafiksäkerhetskontroll är något som funnits i många år, men som mest utnyttjats av firmor, bussbolag och likande, för att hålla koll på sin fordonspark.

I princip är Trafiksäkerhetskontrollen samma kontroll som en vanlig kontrollbesiktning, med den skillnaden att den inte rapporteras till Transportstyrelsen.

-Resultatet från trafiksäkerhetskontroller och veterankontroller fungerar som stöd och råd för bilägaren. Jag tror att de allra flesta veteranbilägare är stolta över sina bilar och kommer att åtgärda de punkter vi föreslår efter kontrollen.

De som gör en veteranbilskontroll får en dekal (se nedan) som de kan montera på sin bil. Trafiksäkerhetskontroller går även att göra på besiktningsbefriade motorcyklar, släpvagnar, husvagnar med flera, och utförs även av andra besiktningsorgan än Bilprovningen.

Länk: Veteranbilskontroll

 

On
Off

3 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842