Elmia 2018

Poliserna Starsky och Hutch körde Ford Torino, både i TV-serien och i filmen.

Elmia 2018

Publicerad

Se Futurlinern i sin nya skepnad, klubbutställningar och hundratals sköna bilar, mopeder och motorcyklar. Det är påsk - det är dags för Elmia.

Under hela påsken pågår Custom Motor Show på Elmia i Jönköping. Bland årets teman märks bland annt filmbilar, och så visas Futurlinern offentligt, för förs

Amazonen från filmen Rallybrudar är på plats i Svenska Amazonklubbens monter. Stefan Norén får en hjälpande hand av Mikael Magnusson. Duetten i bakgrunden var också med i filmen och tillhörde Roffes Bilverkstad.

Rallystjärnan Harry Joki ställer ut sin Volvo 240, samma bil som vann Midnattssolsrallyt 2014, då med Jimmy Olsson bakom ratten.

Typisk 1970-talsfärg Jan Hegnells Saab 96 1975

Jodå, det har hänt en del på Futurlinern. Lastutrymmet håller på att kläs in och trappan upp till hytten är på plats.

Världens äldsta kända Whippet - denna pärla från 1926 kan ni läsa mer om i nästa nummer av Classic Motor.

Bengt Mårtensson putsar av det sista inför morgondagens premiär. Bilen är en Mercedes-Benz 230 SL 1966.

Farfarsbubblan kallar Maggan och Martin Olofsson sin VW 1967. Vagnen är en MKP från 1963 och givetvis kördes ekipaget för egen maskin från Falkenberg till Jönköping.

Denna glada trio från MHRF berättar om gårdagens fordon på morgondagens vägar. Göran Schüsseleder, Francisco Vall och Lennart West har en hel Angliakoffert full med informationsbroschyrer. Målet är att de ska ta slut under helgen.

Inget Elmia utan snygga jänkare, exempelvis Björn Cederlunds Dodge Custom Royal Lancer 1958.

Roger och Leif ställde i ordning Monarkmuséets monter. Närmast i bild en Monark Standard 1928. Det finns endast tre kända exemplar av denna modell - känner ni till ett fjärde får ni gärna ta kontakt med Monarkmuseet.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Var hittar man shims?

8 kommentarer

Matte: Dione gjorde 10st. shims i de mått jag önskade åt mig. :)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842