Miljonfynd i container

Miljonfynd i container

Publicerad

Auktionsfirman Coys har hittat reservdelar till Ferrari och Maserati för miljontals kronor i några containrar.

Ladfynd har vi hört talas om, men den engelska auktionsfirman Coys har gjort ett ordentligt fynd i några containrar i södra England. I dessa fanns en stor mängd reservdelar till exklusiva italienska bilar som Ferrari, Maserati och Abarth, inklusive delar till riktigt udda modeller som Ferrari 250 SWB, 250 GTO, 275, Competition Daytona, F40, 512LM, Maserati 250F och andra italienska tävlingsmodeller.

-Fantastiskt nog låg många av delarna i de trälårar som de levererades i på 1960-talet, i originalkartonger eller i oljepapper, säger Coys' Chris Routledge.

-Någon så här stor reservdelssamling till dessa bilar har vi aldrig tidigare stött på och vi uppskattar värdet till över tio miljoner kronor. Bland delarna kan nämnas ekerfälgar i trälårar, förgasare i oljepapper, kylargrillar, avgasrör och instrumentpaneler.

Delarna kommer att auktioneras ut den 29 juni, dagen innan Coys' stora bilauktion vid Blenheim Palace,

Länk: Coys

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Jims nya bok på gång

1 kommentar

morian: Hej Det ser spændende ud med Jims nye bog. Jeg har allerede de to Stora Tvåtaktsboken. Hvad koster den ny bog? Venlig hilsen Jesper (fra Danmark)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842