Grupp 3 Saab

Skarpnäck 1962 - Gösta Karlsson, Saab 96, segrar före Bosse Ljungfeldt i en Ford Anglia. Samma år vann Karlsson SM.

Grupp 3 Saab

Publicerad

Saab var inte bara framgångsrika i rally, utan även inom banracing. Nu bygger Saab Bilmuseum Stödförening en kopia av Gösta Karlssons SM-vinnande Grupp 3 Saab.

Åren 1958 till 1966 erövrade Saabs tvåtaktare sju SM-guld på isbana och hela nio i banracing. Det har kommit lite i skuggan av märkets rallyframgångar, men nu ska en kopia av den Grupp 3-trimmade Saab 96 som Gösta Karlsson vann SM med 1962 byggas. Saab Bilmuseum Stödförening står bakom projektet och när den är klar ska bilen doneras till Saab Bilmuseum i Trollhättan. Bilen ska inta bara stå uppställd på museet, tanken bakom projektet är att den även ska få luftas på historiska motorsportevenemang.

Mer om projektet finns att läsa på www.supportsaabcarmuseum.se

Denna bil har köpts in av Saab Bilmuseum Stödförening och ska med tiden bli en Saab 96 Grupp 3, givetvis lackerad i fabrikstallets Toreadorröda kulör.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Avgaskrök till Husqvarna Novolette

2 kommentarer

Erik.B: Har en 54:a, avgasröret är inte chromat utan svartmålat så inga problem. Men kröken till äggmotorn passar inte. Den är mycket längre, och dessutom sitter den med en stor avgasmutter medans...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842