Maserati Birdcage

Maserati Birdcage

Publicerad

Maseratis mest omtalade modell är Tipo 60/61, en modell som brukar kallas Birdcage. Har du en fet plånbok kommer en att auktioneras ut i augusti.

Bilen är ett av utropen på Coys auktion i tyska Schloss Dyck den 4 augusti. Maserati Tipo 60/61 fick sitt smeknamn Birdcage (fågelburen) på grund av sin burliknande ramkonstruktion. Istället för en ram med några kraftiga balkar består ramen av omkring 200 tunna krommolybdenrör som svetsats ihop. Nytänkandet stod Giulio Alfieri för och bilen blev snabbt Maseratis mest omtalade modell. Coys uppger inget uppskattat slutpris, men här kan vi lugnt räkna med att den blir riktigt dyr.

Ytterligare en av Alfieris skapelser finns bland utropen, en Maserati 3500 GTi Superleggera Touring 1963 (bilden nedan) med ett beräknat slutbud på cirka 1,5 miljoner kronor.

Länk: Coys

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Dieselpump på Deutz

1 kommentar

mekgoran: den har inte startats på 12 år men gjorde rent det mycket finmaskiga oljefiltret, ny turbo- diesel olja, ny olja i luftfiltret, kolla ventilspel, nytt diesel filter blir det framöver, har jag glömt...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842