Eskilstuna Veterandag 2018

Eskilstuna Veterandag 2018

Publicerad

Molinbilen, Husqvarna Novolette med släp och Citroëntema. Idag, söndag den 26 augusti, är det dags för Eskilstuna Veterandag!

Flygplan och härliga temautställningar har blivit ett signum för Eskilstuna Veterandag på Ekeby flygfält utanför Eskilstuna, som smygstartar redan på lördagen.

– Vi kör på i samma stil i år. Årets tema är Citroën och det kommer att finnas franska skönheter i överflöd i och kring hangaren, säger Ola Englund som har koll på läget.

Eskilstuna Flygklubb firar 80 år 2018 och förbereder just nu något alldeles extra till veterandagen. Det viskas om stora nyheter, men ännu är ingenting bekräftat.

Classic Motor har en stark historisk anknytning till dagen, redan på den tiden tidningen hette Signalhornet, och kommer givetvis vara på plats, med Rickard Wolrath som speaker. I Classic Motors monter finns bland annat Molinbilen (bilden ovan) och chefredaktör Thomas Sjölunds Husqvarna Novolette med släpvagn.

Preliminärt program

Lördag den 25 augusti

Många marknadssäljare kommer på lördagen. Besökare och köpare välkomna efter kl.14.00

Entré 50 kronor/person. Parkering gratis.

OBS! Ingen annan aktivitet startar förrän på Söndag.

Söndagen den 26 augusti

Öppet från kl. 7.00 Entré 100 kronor/person. Barn under 12 år gratis

Fri parkering för MHRF-klassat samlarfordon av årsmodell 1988 eller äldre på samlarbilsparkeringen.

För förhandsanmälda bilklubbars fordon finns även ett speciellt reserverat parkeringsområde.
Förare och passagerare i samlarfordon 20 kronor/person.

Hitta hit:

Från Stockholm och Göteborg - ta av vid Lindhaga, riktpunkt McDonalds skyltning, därefter infart från Ekeby, gamla Västeråsvägen.

Från Katrineholm – ta av vid Tuna Park shoppingområde cirkulationsplats, därefter infart från Ekeby, gamla Västeråsvägen.

Länk: Karta Eskilstuna Veterandag​

Citroën är årets tema på Eskilstuna Veterandag.

Chefredaktör Thomas Sjölunds Husqvarna Novolette med original släpvagn, inklusive två campingstolar, tält, Husqvarna Taffel och tältvärmare. Finns på plats i Classic Motors monter,

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Filad cylinder på Sachs 150 cc

7 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Åke. Bra med Bengts beräkningar om toppfart. Det låter ju som att din motor är i bra skick, men kolla två saker. 1. Bränsleblandningen. Kör en kilometer på full gas, stäng av motorn i farten och...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842