VW för miljoner

VW för miljoner

Publicerad

Idag gick Bengt Holmgrens VW-samling under klubban, och det visade sig att den äldsta och yngsta blev dyrast, båda med en prislapp över miljonen.

Det var 65 VW, eller VW-relaterade bilar, som gick under klubban under dagen, från den största enskilda samlingen med luftkylda VW i Sverige, och troligen även i världen, Bengt Holmgrens samling i Pålsboda.

Samlingens äldsta bil är en VW Export från 1948 (bilden ovan). Det är Sveriges äldsta kända VW Typ 1 och ett av de äldsta kända exemplaren i världen. Buden haglade tidvis tätt men till slut stannade budgivningen på 1 350 000 kronor. Om det var en svensk eller utländsk budgivare är dock inte känt.

Även den yngsta VW:n i samlingen, en Ultima Edicion från 2003 lockade köpare (se bild nedan). Även här budades det friskt och slutpriset blev hela 1 100 000 kronor, vilket var auktionens näst högsta pris.

Länk: VW-auktion

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Jims nya bok på gång

1 kommentar

morian: Hej Det ser spændende ud med Jims nye bog. Jeg har allerede de to Stora Tvåtaktsboken. Hvad koster den ny bog? Venlig hilsen Jesper (fra Danmark)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842