Nostalgi: Mopedtävla med GPMs racerdelar

Nostalgi: Mopedtävla med GPMs racerdelar

Publicerad

Mopedägarnas Inköpscentral i Malmö sålde italienska GPM-delar för att göra din moppe till en racermaskin för tävlingsbanan.

Oavsett om du körde Expressmotor, ILO, Sachs eller Zündapp så hade Mopedägrnas inköpscentral i Malmö GPMs racerdelar till dig och din moped.

Om någon faktiskt höll sig från att sprätta grus på vägarna och bara körde med den vässade moppen på inhägnat område är det nog ingen som vet. Skulle var kul att veta till exempel hur många Big Head Special-cylindrar till Husqvarnamotorer som såldes. Eller om någon har kvar sin Sachs Big Top för Sprint-cylindern?

Allra störst utbud fanns det till Zündappmotorerna, men dessa får en egen lördagsnostalgi nästa helg.

 

Nu kapar jag Josefines tråd lite grann och lägger ut tre bilder på min Victoriacylinder. Den är gjuten i aluminium och har ett hårdförkromat lopp (inget foder).

-Jim

Cylindern har denna märkning.

Insugspackningen är limmad mot insugningsröret och cylindern så jag ville inte ta bort röret och skada packningen, men insuget är ungefär lika stort mot insugningsröret som inne i loppet.

On
Off

11 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Jims nya bok på gång

1 kommentar

morian: Hej Det ser spændende ud med Jims nye bog. Jeg har allerede de to Stora Tvåtaktsboken. Hvad koster den ny bog? Venlig hilsen Jesper (fra Danmark)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842