Nostalgi: Byggsatser i Hobbexkatalogen

Nostalgi: Byggsatser i Hobbexkatalogen

Publicerad

I min ungdom var Hobbexkatalogerna var bland de roligaste att bläddra i. Jag dröjde mig kvar bland sidorna med plastbyggsatserna och drömde om olika modeller som jag ville bygga och de fanns massvis av dem. Men någon modellbyggarframgång blev det aldrig. Varför? Jo, jag har alltid varit kattägare. Ni som har en katt förstår dilemmat med att vara djupt fokuserad på något som inte smörjer kattens ego och samtidigt ha tvåkomponentslim i handen.

Det fantastiska med byggsatser är att även om du inte har råd eller åldern inne för att köra eller köpa drömbilen så kan du alltid bygga den i mindre skala. Hobbex hade en uppsjö med olika bilmodeller och byggsatser från flera olika tillverkare som amt, MPC och Emtex.  Jag minns Yamadas Pontiac GTO och Chevrolet Camaro, både med drivning och fjärrkontroll (hur fränt var inte det) och Otakis sportiga BMW 3,5 CSL och Merca 450 SLC i skala 1:24.

Vilket var ditt första bilbygge?

Josefine Andersson

On
Off

6 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Tvätta klädsel

1 kommentar

Per L: Jag har flera gånger med bra resultat sprayat (mycket flödigt med blomspruta, nästan dränkt in) bilklädslar med såpvatten. Efter 10-30 minuter har jag sugit upp så mycket såpvatten som går med en...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842