Classic Motor fyller 50 år!

Classic Motor fyller 50 år!

Publicerad

I år är det 50 år sedan tidningen Classic Motor tog sina första stapplande steg in i veteranfordonshobbyn.

Från början hette tidningen "Signalhornet" och bestod av stenciler som satt ihop med häftklammer. Efter några år gjorde färgen sitt intåg i tidningen - eller i alla fall på utsidan. Från och med nummer 2-1980 så var omslaget tryckt i färg. På insidan var det fortfarande svart-vitt.

 1984 dyker namnet "Classic Motor" upp på omslaget, men fortfarande var "Signalhornet" tryckt med de största bokstäverna. Ett år senare blir det tvärtom - då står "Classic Motor" med stora bokstäver och "Signalhornet" med små.

Numera heter vi "bara" Classic Motor och har ändrat logotyp några gånger. Vi tackar alla våra läsare - prenumeranter som lösnummerköpare - för att ni följt med oss under alla dessa år!

Nu snapsar vi förgasaren, vrider om startnyckeln och lägger i ettan - och kör vi på i femtio år till!

On
Off

0 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-09

  • Classic Motor 2019-08

  • Classic Motor 2019-07

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842