Nostalgi: Den motorburne journalisten Tintin fyller 90 år

Nostalgi: Den motorburne journalisten Tintin fyller 90 år

Publicerad

Nästan varje dag jag slutade skolan i fjärde klass kilade jag in på biblioteket och lånade ett seriealbum att läsa till fikat när jag kom hem. Oftast lånade jag Tintin för de var mest spännande med fartfyllda biljakter på nästan varje uppslag. De åkte rymdraket till månen, paddlade flotte till havs och kraschade med flygplan, men Tintin, Kapten Haddock och Dupontarna klarade sig alltid. Nej, Tintin strosade aldrig när han löste mysterium, han tryckte plattan i mattan. Jag förundrades av äventyren och farten, alltid med ett glas mjölk och en kaka (eller två) till hands.

Min favorit var Månen tur och retur. Kanske därför jag började samla på raketer?

Tintins äventyr är en tecknad serie som består av 24 stycken seriealbum som både tecknades och författades av belgiska Georges Remi under alias Hergé. Första albumet Tintin i Sovjet utgavs 1929 och var tecknat i svart-vitt.

Vad vore Tintin utan Dupontarna?

On
Off

4 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-06

  • Classic Motor Turist på väg

  • Classic Motor 2019-05

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842