Midnattssolsrallyt lockar förare

Midnattssolsrallyt lockar förare

Publicerad

Hela 107 anmälda efter 24 timmar och ytterligare några timmar senare 130 stycken - suget efter platser i Midnattssolsrallyt är rekordstort.

Anmälan till Sveriges största historiska rally, Midnattssolsrallyt, öppnade i torsdags. Ett dygn senare var antalet anmälda uppe i 107. Under fredagskvällen passerades antalet anmälda 130. Det kan jämföras med intresset förra året då 120 personer hade anmält sig efter fyra dygn.

-Siffrorna bekräftar att intresset för Midnattssolsrallyt ökar hela tiden, och det är fantastiskt roligt, säger Philip von Mecklenburg från arrangörsklubben KAK.

Midnattssolsrallyt är i år en hyllning till 1984 års rallyvärldsmästare och örebroaren Stig Blomqvist. Han var först ut att anmäla sig och även om han själv är blygsam om sina framtida insatster kan alla räkna med att han kommer att köra sin Porsche 911 så fort det bara går.

Årets tävling körs 10-13 juli med Örebro som centralort och är öppet för tvåhjulsdrivna bilar tillverkade före 1990. Rallyt är cirka 90 mil långt totalt med 20 specialsträckor på totalt omkring 16 mil. Tävlingen körs i tre etapper och passerar bland annat Lindesberg, Nora, Kopparberg, Hällefors, Röfors, Askersund, Odensbacken, Vingåker, Arboga och Kägleborg.

Anmälan till årets tävling stänger den 19 maj.

Philip von Mecklenburg, KAK, är nöjd med det stora intresset och först ut att anmäla sig till årets tävling var förre rallyvärldsmästaren Stig Blomqvist.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Vem bockar till avgaskrökar?

2 kommentarer

Gripen 98cc: Tack för tipset men dom verkar inte svara på mail

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

  • Classic Motor 2019-09

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842