Hissad Formel 1

Foto: Gislaveds kommun

Hissad Formel 1

Publicerad

Nu är den äntligen på plats – Anderstorps nya tätortssymbol. Jodå det är en kopia av Ronnie Peterssons Lotus 72.

Redan i augusti 2016 beslutade kommunfullmäktige att en ny tätortssymbol för Anderstorp skulle tas fram. Uppdraget att tillverka en kopia av en Formel 1-bil gick till ingen mindre än Magnus Ahlqvist på Motorima som byggde ihop en Lotus 72 i samma John Player Special-lackering som Ronnie Peterson körde i Sveriges Grand Prix 1973.

Sedan i början av juni i år finns Lotusen upphissad vid den västra infarten mot Anderstorp utmed riksväg 27, och symbolen invigdes i slutet av juni. Merpassande symbol än så här kan Anderstorp knappast ha.

Länk: Tätortssymbol Anderstorp

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Byta bussningar i växellådan på E-Type

2 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Donald. Jo, men massan i dess små bussningar är så liten så det kan behövas rejäla smällar om man ska slå kåpan i bänken så att de far ut så som man gör med kullager. Dessutom bör man även...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842